Čo je outlet a prečo sa oplatí?

Image Blog

So slovom outlet sa pri nakupovaní stretávame pomerne často. Najprv sa ním označovali samotné obchody, dnes tento pojdem využívajú aj bežné značky na označenie nejakej kolekcie oblečenia. Čo teda znamená a prečo sa oplatí? 

Čo je outlet? 

Jednoducho povedané, outlet označuje nový, nepoužívaný tovar, ktorého sa obchody musia zbaviť. Preto ho často predávajú za výrazne nižšie ceny. Spravidla ide o výrobky, ktoré sú staré jednu alebo dve sezóny. 

Stretnúť sa môžeme so samotnými obchodmi, ktoré sú outletmi. Tieto predajne alebo e-shopy sa orientujú len na predaj oblečenia či iných produktov starých niekoľko sezón. V ich ponuke nové kolekcie nenájdete

Následne existujú obchody, ktoré majú outlet v rámci svojej bežnej ponuky. Snažia sa jednoducho zbaviť prebytočných zásob. 

Ako outlet vznikol? 

Slovo outlet pochádza z USA. Používať sa začalo ešte v 20. storočí. Veľmi rýchlo sa však dostalo aj k nám do Európy. 

V doslovnom preklade znamená “výstup” alebo “odbyt”. Okrem neho sa môžeme stretnúť aj s pojmom clearance, čiže “likvidácia” alebo “výpredaj”. 

Čo si môžete v outlete kúpiť? 

V outlete si môžete kúpiť teoreticky všetko. Od oblečenia, cez elektroniku až po knihy. U nás sa však častejšie stretnete s bežným výpredajom. Outlety sú obľúbené skôr v zahraničí, kde doslova prekvitajú.

Čo je outlet a prečo sa oplatí?

Výhody outletu 

K najväčším výhodám outletu patria: 

- nízke ceny 
- čisto nový tovar
- tovar je často starý jednu, maximálne dve sezóny 
- ponuka je často široká 

Zhrnutie 

Outlet ponúka skvelý a veľmi obľúbený spôsob nakupovania kvalitných značkových vecí za nízke ceny. Ak nepotrebujete nové sezónne kúsky, je pre vás ako stvorený.